معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری تصریح کرد : شرکت‌های دانش‌بنیان پایه اقتصاد آینده

۲۹ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۳:۳۹ کد : ۷۹۴۵ اطلاعیه های کارکنان و هیات علمی

توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و راهکارهایی که در این زمینه مطرح شده‌اند، راهگشای گسترش اقتصاد دانش‌بنیان در کشور بوده‌اند، اما بخشی از بررسی‌ها در این حوزه به آسیب‌های وارده بر پیکره اصلی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان باز‌می‌گردد. در همین راستا معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری درباره فعالیت این شرکت‌ها گفت: «شرکت‌های دانش‌بنیان راهی را رفته‌اند که در آن دولت را کنار گذاشته‌اند و با توجه به وجود حجم بالای نیروی انسانی در ایران می‌توان گفت پایه اقتصاد آینده کشور ما همین راه خواهد بود.»

سورنا ستاری در نشست شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه صادرات گفت: «کشور ما یک زیست‌بوم غلط را دنبال کرده و اقتصاد نفتی سیستم فکری و فرهنگی ما را از بین برده است. زیست‌بوم اشتغال و کارآفرینی موضوع مهمی است که باید راه درست خود را پیدا کند.» او افزود: «اینها مواردی هستند که فقط با پول درست نمی‌شوند. اگر با پول می‌توانستیم زیست‌بوم و فرهنگ را تغییر دهیم، عربستان امروز نخبگان زیادی را به جهان عرضه کرده بود، در حالی که با توجه به صرف هزینه‌های بالا و اعزام دانشجویان زیادی که به کشورهای رده اول داشته، هنوز به این امر دست نیافته است.» ستاری افزود: «شما راهی را رفته‌اید که در آن دولت را کنار گذاشته‌اید و این نکته بسیار مهمی است. با توجه به وجود حجم بالای نیروی انسانی در ایران می‌توان گفت پایه اقتصاد آینده کشور ما همین راه خواهد بود.» ستاری یادآور شد: «ما احساس کردیم وقتی می‌خواهیم دانشگاه‌ها را ارتقا دهیم، باید روی شرکت‌های دانش‌بنیان کار کنیم. این تغییر با شرکت‌های دانش‌بنیانی که استادان دانشگاه‌ها و دانشجویان تاسیس می‌کنند، اتفاق افتاده است.» او ادامه داد: «همین امروز اگر کسی بخواهد زمینی را اطراف دانشگاه صنعتی شریف خریداری کند، حدود یک و نیم میلیون تومان گران‌تر از زمین‌های دیگر منطقه قیمت دارد؛ این تغییری است که در محیط دانشگاه‌ها رخ داد.»